Praktijk Voor Natuurlijke Gezondheid

Praktijk Voor Natuurlijke Gezondheid

Voetreflex

Voetreflexmassage Wat is Voetreflexmassage?
Voetreflexmassage is een eenvoudige, natuurgeneeskundige therapie, waarbij je ervan uitgaat dat je lichaam doorstroomd wordt door energie. De gedachte achter de methode van voetreflexmassage is, dat “ziek” zijn het signaal is van een verstoorde harmonie tussen de eenheid van lichaam en geest. Verloopt die energiestroom evenwichtig en harmonieus, dan zul je je gezond en goed in je vel voelen.
 
Wanneer die energie om één of andere reden wordt geblokkeerd, door stress of foute voeding dan krijg je een onevenwicht en word je ziek, krijg je pijn, of voel je je moe.
Door de massage van de voeten oefenen we een gunstige invloed uit op de gehele mens.
 
 
Hoe werkt het ?
De voetreflexmassage werd reeds toegepast in het Oude China, in Egypte en bij de indianen van Noord- en Zuid Amerika. Ziektes kunnen ontstaan door bijvoorbeeld: verkeerd denken of handelen of door onderdrukte en onverwerkte emoties. Hierdoor kan geleidelijk een blokkade ontstaan in de energiebanen naar de verschillende organen. Gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen, werkt voetreflexmassage regulerend op de gezondheid
 
Er bestaat een sterke wisselwerking tussen elk orgaan en de overeenkomstige reflexplek in je voet. Door de reflexzones te behandelen kan de verstoorde harmonie worden hersteld.
 
Voetreflexmassage Het doel van de massage is om deze harmonie weer te herstellen. Door blokkades op te heffen wordt het lichaam in staat gesteld zichzelf te genezen.
 
Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Ziekte en pijn zijn een hulp om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons mens zijn, het is een bijdrage aan bewustwording, zowel lichamelijk als geestelijk en emotioneel.
 
Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. Afvalstoffen kunnen moeilijker worden afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd.
 
Tijdens de massage worden de afvalstoffen vergruisd, verdeeld en afgevoerd. Het leven stroomt weer. De liefde en aandacht waarmee de masseur werkt zijn van het grootste belang voor het verkrijgen van een goed resultaat bij de voetreflexmassage. De masseur probeert tijdens de massage goed bij zichzelf te blijven. Hij richt zich in zijn werk op wat nodig is voor de patiënt. Er is ruimte voor de patiënt om tijdens de massage op zijn eigen wijze te kunnen reageren.
 
 
Welke kwalen kun je behandelen?
Preventief: als je gezond bent en dat zo wilt houden
• Je krijgt een betere doorbloeding van de organen
• Meer energiedoorstroming door opheffen van blokkades
• Ontgifting van het lichaam
• Ontspanning
• Het lichaam wordt meer stressbestendig
 
Genezend:
Van stresstoestanden tot allergieën, menstruatiepijn, menopauze problemen, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, nekpijn,… Zowel emotioneel, mentaal als geestelijk beïnvloedt de voetreflexmassage de mens:
ontspanning, evenwicht en welbevinden zijn de welkome effecten…
Wenst u meer informatie? Een vrijblijvende afspraak? Contacteer mij!